Baileys cheesecake






Cholkad och Baileys-cheesecake.

10-12 bitar.

100 g digestivekex

100 g hobnobkex ( hittade inga såna, tog fullkornsdigestive)

100 g osaltat smör, plus extra för att smörja formen.

125 g mörk choklad, bruten i bitar

3 dl vispgrädde

100 g florsocker

750 g philadelphiaost

7,5 cl Baileys creme-likör ( 0,75 dl)

kakao att pudra över tårtan.

 

1. krossa kexen i en plastpåse med hjälp av en brödkavel. Smält smöret och 50 g choklad i vattenbad. Blanda med de krossade kexen.

2. Smörj en springform, 23 cm. Knäpp loss kanten och lägg bakplåtspapper i botten. Fäst kanten och låt pappret sticka ut runt om. Tryck ut kexsmulesmeten jämnt i botten av formen. Ställ i kylen.

3. Vispa grädden och florsockret, och rör sedan i philadelphiaosten, blanda till en slät smet. Rör i likören.

4. Smält resten av chokladen i vattenbad. Låt svalna.

5. Ta fram formen ur kylen. Bred ut smeten över kexsmulorna . Ringla den smälta chokladen över, skapa mönster med en provsticka.

6. Frys tårtan i minst två timmar.

7. Före servering: dra en varm kniv längs insidan av formen innan du knäpper loss kanten. Ta tag i pappret för att försiktigt fösa över tårtan till ett vackert fat och dra samtidigt bort pappret. Pudra över kakaopulver..

 

Tips! Den här tårtan blir bara godare om den görs en dag i förväg!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback